ALP-klubben
Seniorklubben för dig som varit anställd inom DeLaval- eller Alfa Laval-koncernen och även för din partner
Det hände under 2019
Den 8 januari började gymnastiken. Se mer här
Den 12-19 september resa till Norditalien
Den 6 september 2019. Alpmästerskap i golf.
Den 29 augusti. Hemliga resan
Den 17 oktober Hansers bio, Jorden runt på 100 minuter
Den 5 december Årets Julbord den gången på Novisen i Tumba.
Kontaktadress till ALP-klubben: medlemsinfo@alpklubben.se ALP-klubbens Plusgiro: 486 95 16-7 Hemsidesansvarig: hemsidesansvarig@alpklubben.se
Den 14 februari hade vi årsmötet. Se mer under ordförande och styrelse
Den 5 mars var det hjärt och lungräddningskurs Lär dig och läs mer här.
Den 13 mars var vi på Nationalmuseum. Här kommer referat från besöket.
Den 10 april utflykt till Lena & Gösta Linderholm Resan startade som vanligt i Liljeholmen och dom sista plockades upp i Södertälje. Resan gick vidare mot Strängnäs, första stoppet var Megs kök & Trevligt för kaffe och smörgås. Bussen med vår chaufför Björn tog oss vidare till Gula Industrihuset i Stallarholmen där Lena Linderholm tog emot oss och berättade om sin konst, textilier och keramik. Många köpglada var med på resan och tog med sig lite av varje hem. Sen var det dags för lunch på Megs kök & Trevligt där serverades Lavendelkyckling med ris efter Lena Linderholms recept. Vid kaffet kom Gösta Linderholm och berättade, spelade och sjöng för oss. Några ALP-are fick hjälpa honom att sjunga Brittas restaurang. Resan fortsatte sedan hem till Linderholms i Strängnäs, där mötte Lena oss igen och visade deras stora gula hus på 600 kvadratmeter med utsikt mot domkyrkan och Mälaren. Där fanns det saker!! Ett glas rosévin serverades, taken var att det skulle avnjutas i trädgården men solen lyste med sin frånvaro och det var nästa 0-gradigt. Alla fick med sig en goodiebag från Linderholms. Resan avslutades med sightseeing i Strängnäs av vår trevlige busschaufför Björn. Vid pennan Birgitta Asplund
Den 16 maj hade vi 35-årsjubiléet på Quality Hotel Park i Södertälje. Se filmen nedan.
ALP-mästerskapet i golf gick av stapeln den 6 september i härligt sensommarväder. 3 damer och 9 herrar kom till spel. Några åkte golfbil och andra gick den något kuperade men natursköna banan på Botkyrka golfklubb. Efter 18 hål stod Claes Hallgren åter som segrare på 30 poäng, samma som tvåan Kauko Venäläinen, men Claes hade ett lägre handicap. Närmast kom Lars Östberg. Marian Dahlberg blev bästa dam på 29 poäng. Claes fick mottaga vandringspriset för fjärde gången av fem möjliga. Vi hade en trevlig avslutning utomhus på den utmärkta golfrestaurangen. Väl mött om ett år! Claes-Göran Carlsson Här är några bilder från golftävlingen och restaurangen.
Bilder från filmen eller referat
Ända sedan Anders Hanser gjorde en intervju i början av 1970-talet med den norske upptäcksresanden Thor Heyerdahl om Påskön, har han drömt om att få besöka denna mytomspunna ö i Stilla Havet. Även Nya Guinea som han hörde Sten Bergman berätta om i många radioprogram på 1950-talet. Inför sitt 40 års jubileum, gjorde Anders Hanser en jorden runt expedition 2017-2018 och besökte bl.a Hulifolket på Papua Nya Guinea med sina gulmålade ansikten. Filmen följer delvis den svenska fregatten Vanadis världsomsegling 1883-1885 och vi besöker bl.a Eldslandet, Patagonien, Ecuador, Galapagos, Påskön, Borneo, Papua Nya Guinea, Japan, Botswana och Marocko.
Den 10 november Tolvskillingsoperan på Folkoperan
39 ALPinister hade bokat biljett till Tolvskillingsoperan. Pga sjukdom blev vi 37 som såg operan. Redan i foajén fick vi lyssna på operaarior framförda av Sanna Gibbs samt titta på mer eller mindre avklädda burleskartister. Vi hade förhandsbokat biljetter redan i februari och hade därför utmärkta platser i salongen. Jag tänker inte recensera föreställningen, och omdömena var litet blandade, precis som i pressen. Textad föreställning innebar att sångtexterna var textade. Efter föreställningen samlades 29 personer för supe’ på Timmermannen. Där var omdömena enhälliga: mycket god mat serverades och vi hade väldigt trevligt. Vid halvtiotiden drog sig de flesta tillbaka mätta och belåtna. Claes-Göran Carlsson, som tyvärr inte samtidigt kunde sjunga vid Botkyrka kammarkörs konsert.