ALP-klubben
Seniorklubben för dig som varit anställd inom DeLaval- eller Alfa Laval-koncernen och även för din partner
Det hände under 2017
Kontaktadress till ALP-klubben: medlemsinfo@alpklubben.se ALP-klubbens Plusgiro: 486 95 16-7 Hemsidesansvarig: hemsidesansvarig@alpklubben.se
Den 5 -13 oktober Portugalresan Se filmen
Den 31 januari Utbildning i Hjärt - och Lungräddning
Den 9 februari Studiebesök hos AL i Eskilstuna Här kommer bilderna.
Den 9 mars Tutankhamunutställningen
April Ingen aktivitet
Den 3 maj Studiebesök hos Riksteatern Referat från besök på Riksteatern.
Den 1 juni Besök Sala Silvergruva Bussresan började med uppsamlingstur som startade i Liljeholmen kl 07.30 och avslutades i Södertälje för vidare färd mot Sala. Vi blev 28 stycken ivriga, förväntansfulla glada pensionärer i bussen som satte kurs mot Sala där ytterligare två personer anslöt. Det är fel årtal och datum i bilderna, ska vara 2017-06-01. Första stoppet blev på megs där det bjöds på en mycket god hembakt fralla med kaffe.
Vid pennan och bakom kameran: Kerstin & Bror Sjöblom.
Hemliga resa 2017 Arrangerad av Karin Nyström. Troligen den hemligaste resan vi någonsin gjort. Till och med Styrelsen var ovetande. Resan började i Liljeholmen sedan stopp i Huddinge, Tullinge , Tumba, Uttran och när vi sedan kom till Salem trodde alla att detta var resans mål för där fick vi en ordentlig rundtur men det visade sej till slut att vi bara försökte hitta Maud och Bosse som oxå skulle med. Läs mer här om resan.
Den 19 september. Studiebesök på Hamra Gård. Fyrtio deltagera hade anmäld sig till besöket på Hamra Gård. Vi samlades i Utställningshallen kl. 09:30 där vi bjöds på kaffe och bulla. Efter kaffet lyssnade vi först på två föredrag, ett om Hamra och modern mjölkproduktion, och ett annat om unika DeLaval produkter och framtidens mjölkproduktion. Därefter fik vi visning av Museet, Stora Ladugården och robotmjölkning i VMS- stallet. Vi återvände till Utställningshallen för att beskåda och få information om viktiga DeLaval produkter, för därefter slutligen att förtära lunch i Gårdsmässen. Läs mer om studiebesök på Hamra Gård här.
Den 7 september Klubbmästerskap i golf.
Den 7 september var det dags för ALP-klubbens Golfmästerskap som spelades på Botkyrka Golf GK. Vi var 12 tappra golfspelare som ställde upp. Banan är mycket konditionskrävande pga. alla tunga backar etc. därför valde de flesta av oss att hyra en golfbil för att underlätta transporten på banan. Vädret var bra, inget regn och ingen gassande sol heller, så det var behagligt golfväder. Resultat: 1. Bertil Dahlberg med 34 poäng. ( Vandringspriset till honom) 2. Lars Östberg 33 poäng 3. Claes Hallgren 32 poäng Efter avslutad golfrunda avnjöts en gemensam lunch i klubbhuset, som bekostades av var och en av spelarna. MVH: Kauko Venäläinen
Den 2 november var vi på biografen Sländan i Riksten och såg filmen"SEPPAN".
Seppan är en träffsäker skildring av en elvaårig flickas uppväxt. Huvudpersonen Sara är dotter till en av fabrikens direktörer och bor i disponentvillan. Trots klasskillnader blir hon vän med finska Pirjo som hör hemma bland Separators arbetarbostäder. Vi får följa flickornas upptäcktsfärder i omvärlden och möta färgstarka personer som Fransiska, Grisa- Bengt, Ryssen och många andra. Det handlar om flickornas möte med vuxenvärlden och vad det innebär för deras vänskap. Läs mer om filmen här.
Den 10 november var det Höstfest
Den 15 december Julbuffe i Alhmra Se filmen