ALP-klubben
Seniorklubben för dig som varit anställd inom DeLaval- eller Alfa Laval-koncernen och även för din partner
Rapporter från arrangemang
Bilder från gymnastiken i Alfa Hallen
Det hände under år 2020
Det hände i ALP-klubben under året
Kontaktadress till ALP-klubben: medlemsinfo@alpklubben.se    ALP-klubbens Plusgiro: 486 95 16-7                                                           Hemsidesansvarig: hemsidesansvarig@alpklubben.se
Kurs i elektronik Onsdagen den 15 januari klockan 10.00- ca 12.00, sedan 4 gånger varannan onsdag, 29/1, 12/2, 26/2 samt 11/3. Kursen var i DeLavals hörsal bredvid matsalen på plan 1.
ALP-klubbens årsmöte ägde rum den 20 februari 2020 i Alfa Lavals Konferensrum K121 i Tumba klockan 12.00. Årets talare blev Joakim Thölin, VD för affärsområde Marin. Efter årsmötetsförhandligar åt vi torsdags meny, ärtsoppa med alla tillbehör och pannkaka med sylt.
Det var nypremiär av Doctor Zhivago, onsdagen den 22 januari 2020, kl. 12.30 – ca 16.15. Biografen Sländan i Riksten. Doktor Zjivago (originaltitel: Doctor Zhivago) är en episk, romantisk dramakrigsfilm från 1965 i regi av David Lean, baserad på den ryska romanen med samma titel av nobelpristagaren Boris Pasternak.
Läs referat från filmbesök här.
Läs referat från årsmötet här. Läs årsmötets protokoll här
AVSLUTAT
Vandring och picknick på Djurgården 26 augusti i samarbete med Albatros
UTEGYMPA PÅ TRÄDGÅRDTORP
Gympa i Alfahallen
Alpklubbens mästerskap 2020 på Botkyrka GK den 4 september
ALP-mästerskapet i golf gick av stapeln den 4 september i varmfuktigt (0,1 mm regn) sensommarväder. 2 damer och 8 herrar kom till spel. Några åkte golfbil och andra gick den något kuperade men natursköna banan på Botkyrka golfklubb. Efter 18 hål stod Lennart Johansson som segrare på 38 poäng, som är ett mycket bra resultat. Tvåa blev jag själv på 37 poäng, trea Claes Hallgren 35 poäng och fyra Marina Löfberg som blev bästa dam på 33 poäng. Vidare hade Lars Östberg 32 poäng och Marian Dahlberg 30 poäng. Som upplysning: vi tävlar mot vårt handicap, vilket gör att man inte behöver vara bäst för att vinna, däremot behöver man kanske överträffa sig själv, vilket gör att alla kan tävla mot varandra med oviss utgång. Vi hade en trevlig avslutning utomhus på den utmärkta golfrestaurangen. Väl mött om ett år! Claes-Göran Carlsson
Lennart Johansson
Äntligen blev det en aktivitet för ALP—klubben. Vi var 34 stycken som vandrade med avstånd till varandra på Djurgården. Vi träffades vid Blå Porten och fick höra berättelsen om Kungliga Djurgården, vid Jenny Lind vände vi och fortsatte förbi kyrkogården och hamnen. När vi kom fram till Gröna Lund fick vi höra om tivolibråket mellan Nöjesfältet och Gröna Lund som slutade med ett giftermåls mellan ägarnas barn. Därefter fortsatte vi till Djurgårdsstaden med deras gamla hus. Guiden berättade att Djurgårdsstaden har den längsta tiden i Stockholm för att få en bostad. Vandringen fortsatte på Djurgårdsvägen. Efter drygt 1½ timmas vandring var det skönt att komma till vår picknickplats nedanför Bellmanbysten. Där blev det allsång och en kasse med italienska delikatesser som avnjöts med ett glas vin. Vid pennan och bakom kameran Birgitta
Vi hade höstträff på Trädgårdtorp onsdagen den 30 september
Onsdagen den 30 oktober var det dags för en höstträff på Trädgårdstorp i Tullinge. Vi började med en tipspromenad där Elsy Lundqvist vann första pris, Eva Hellsing andra pris och Kiki Görander tredje pris. Se bilden här. När tipspromenaden och drinken var avklarad serverades det en gourmettallrik med dryck till. Leif Johannesson underhöll oss med fin musik samt hade en musiktävling där Erik-Olov Cloth fick första pris, det blev dragning mellan Eva Berglund och Britt Stroucken om andra och tredje pris där Eva vann andra pris. Se bilden här. Det blev en lyckad tillställning i Coronatider, där vi fick maten färdigpacketerad samt att vi höll avstånd och spritade våra händer. Skrev Birgitta Asplund
Naturpass på cykel och motioner ALP-klubben tog initiativ till att ansluta till IFK Tumba SOK’s (IFK) med två arrangemang 2020 Naturpasset Vandring. Läs mer här. Naturpasset Cykel innebär att du kunde motionera i egen takt på cykel, se filmer och lär dig mer om historiska platser i hela kommunen. Läs mer här. Om Naturpasset, läs mer här. Naturpass på cykel avslutades den 14 oktober 2020 med utlottning och Bosses S filmvisning ( som han fått boken och blommor för det). Här kan ni se Bosses S alla fem filmer från Naturpass 2020 genom Botkyrka.
Del 1, kontroll 1, 2, 3 och 4
Del 2, kontroll 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 och 12
Del 3, kontroll 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 och 21
Del 4, kontroll 21, 22, 23 och 27
Del 5, kontroll 25, 26, 27, 28, 29, och 30
Vi vandrade i Gustav III:s fotspår.
Vi samlades i ett lite mulet 12gr väder på Slottsbacken. Guiden Marcos Toledano möte upp och vi vandrade runt i gamla stans gator och gränder. Vi besökte även Storkyrkan. Under vägen berättade Marcos alla händelser och intriger, om Gustav III och hans hov o släkt. Marcos är en historienörd, vilket gjorde vandringen mycket intressant. Vandringen avslutades i Kungsträdgården vid Karl XII:s Staty, där vi fick en behövligt varm o mustig soppa.
Vi var 20 glada och raska Alp-are som samlades vid Brantbrinken IP. Vädret var härligt och vi stegade iväg på en härlig 4-timmars vandring i terrängen runt Riksten. Under vandringen fick vi ledtrådar om en känd person, av Sven-Olof. Hans Asplund kom först på svaret. Medhavda matsäckar inmundigades efter halva tiden. Alla tyckte det var en trevlig tur, och alla kom i ”mål”!
Månadsvandring den 4 november 2020