ALP-klubben
Seniorklubben för dig som varit anställd inom DeLaval- eller Alfa Laval-koncernen och även för din partner
Det hände under 2015
Kontaktadress till ALP-klubben: medlemsinfo@alpklubben.se ALP-klubbens Plusgiro: 486 95 16-7 Hemsidesansvarig: hemsidesansvarig@alpklubben.se
Den 28 januari besöktes Hansers biograf Temat denna gång var en film om Gudomliga Indien
Den 12 februari var en upplevelse på Göta Lejon, där vi såg musikalen Evita
Den 4 mars besökte vi Nordiska Museets utställning Gamlingar - hur var det och hur vill du ha det?
Den 15 april var det ett nytt besök på Hansers biograf med tema Hanser hanser
Den 6-8 maj reste vi till Helsingfors för att se Mamma Mia
18 glada resenärer åkte med VikingLine till Helsingfors och såg Mamma Mia på den vackra Svenska Teatern. Alla uppskattade den fantastiska musikalen, den goda maten på båten och shoppingen! Vi hade även tur med vädret och sjön var lugn. En fin upplevelse!
Gissningarna var många. Påstigningarna började i Liljeholmen och fortsatte till Nyköping. Alltså borde resan med buss gå söderut. En del av tjusningen med Hemliga resan är att få bli överraskad. Norrköping med avfart mot Kalmar och S:t Annas skärgård passerades. Första stoppet längs E4:an blev strax före Linköping - lite fika och sedan in i bussen igen. Vi passerade Linköping och nästa gick mot Motala. Jooo, chauffören saktar in och tar av mot Motala. Min busskompis Elsys och min gissning kanske stämmer? Vadstena? Vättern? Ellen Keys hus? Men ....? nästa stopp blir vid Brunneby Gårdsbutik och Musteri. Musteriet och Gårdsbutiken har egna sortiment av cider, saft, juice, sylt och marmeland samt olika lokalt producerade produkter. Där fanns mycket gott att provsmaka och välja på innan det var dags för samlingen igen för vidare värd mot okänt mål. "Nästa Motala" meddelar chauffören, men han tar av mot Borensberg. Glada rösters hörs i bussen "Vi ska åka på Göta Kanal!". Ja, här blir det byte från buss till båt. Wasa Lejons personal välkomnar oss ombord. Lunch är planerad under vår kanalfärd som senare kommer att avslutas vid Bergs Slussar. Efter lunchen samlas vi ute på för- och akterdäck och får njuta av utsikten över den vackra jordbruksbygden med betande kort och eklandskap. Vi passerar också ett par akvedukter. Vid Bergs Slussar får vi vara med om ett fascinerande skådespel med slusstrappan, som består av sju slussar. Man kan förstå att detta är kanalens största turistattraktion. Området runt slussarna är också ett populärt rekreationsområde med den vackra miljon, restauranger och bad i sjön Roxen. I närheten av Bergs Slussar finns Vreta Kloster. Det ursprungliga Linköping växte fram vid slusstrappans högsta punkt. Det finns gott om historiska fyndigheter och vikingalämningar i området. Ja, så är vård färd över för denna gång. Samling vid bussen igen för återresa. Det blev en innehållsrik dag i trevligt sällskap och det bästa utflyktsväder man kan önska sig! Ett varmt tack från oss alla till Karin Nyström som arrangerade allt detta. Anita Nilsson ,f d PA-service
Den 20 augusti samlandes 54 personer till Hemliga resan, som denna gång gick till Göta Kanal.
Den 23 september vågade sig 17 förväntansfulla ALP- klubbare på en guidad spökvandring i Gamla Stan.
Det var en vacker kväll. Spökguiden Sandra var mycket trevlig och kunnig och berättade entusiastiskt med stor inlevelse om legender, sjukdomar, mord och spöken under vandringen i smala gränder och ner i källarvalv i Gamla Stan.
Den 10-18 oktober reste en gäng till Kroatien Läs Bo Johanssons reseberättelse
Den 12 november hade man Höstfest i Rönninge
57 personer på en uppskattad Höstfest i Rönninge Folkets Hus. Många hade mycket att prata om och Ingmar Ståhlman fick avbryta sorlet för att hälsa alla välkomna. God mat och bra musik med Berntz sexmannorkester, som tidigare medverkat vid våra fester. Musiken inspirerade många till en sväng om i dansens värld. Stort tack till Bo Hellqvist som organiserade kvällen.
Den 11 december hade man luciabuffé
Det kom ca 70 personer till Alhamra för att avnjuta en smakfull luciabuffé. Kockens ljuva stämma förhöjde trevnaden och Björkhagaskolans musikklass bjöd på ett fint luciatåg.