ALP-klubben
Seniorklubben för dig som varit anställd inom DeLaval- eller Alfa Laval-koncernen och även för din partner
Det hände under 2016
Kontaktadress till ALP-klubben: medlemsinfo@alpklubben.se ALP-klubbens Plusgiro: 486 95 16-7 Hemsidesansvarig: hemsidesansvarig@alpklubben.se
Den 1-16 februari fick Kuba besök av ett gäng från ALP-klubben. Läs mer om resan till Kuba.
Den 11 februari startade en studiecirkel i släktforskning
Den 24 och 25 februari deltog över 70 personer på visning av Separators kontor.
Den 9 mars - guidning på Vin- o Spritmuseet med vinprovning.
Den 20 april var 36 personer på en visning av Tumba Bilmuseum.
Den 23 maj deltog 27 personer på en visning av Gentlemans Garden i Tumba.
En intressant upplevelse - vi förväntade oss en blommande oas, men möttes av en ganska rörig och originell trädgård. Eva Hellsing fick följa med mamma Elsy och hade kameran med sig. Trädgården drivs av Stefan med partner och de har, med stor entusiasm och på ett väldigt personligt sätt, skapat en mycket speciell trädgård med extra av allt.Från början ett hus från 1903 i södersluttning, med en tomt på ca .1500 kvadratmeter där det inte odlades någonting alls. Vi fick höra berättelser om deras verksamhet, med fokus på lökväxter men även fotografering, konsthantverk och visningar som denna.Deras två mopsar gjorde oss sällskap när det bjöds på fika med hembakat mitt i härligheten.
Se fotograf Eva Hellsings bilder från besöket på Gentlemans Garden
Den 17 augusti var vi på Hemliga resan Det var vatten både över och under oss, men 50 förväntansfulla fick många trevliga stunder och god mat.
Den 5 september var det dags för ALP-klubbens Golfmästerskapet
Det var sju tappra golfspelare på Salems GK. En hade till och med sin Caddie med.Alla var nog inte nöjda med sitt spel, men alla var nöjda med vädret, som var helt underbart. Segrare blev för andra gången i rad Claes Hallgren, som fick ta med sig vandringspriset hem igen. ALP-klubben bjöd alla på en gemensam lunch.
Den 14 oktober var det dags för Höstfesten i Rönninge Folkets Hus.
Den 14 oktober var det dags för Höstfesten i Rönninge Folkets Hus. Det var 55 st glada pensionärer, som åt, dansade, pratade, köpte lotter och deltog i frågesport. Som vanligt stod Berntz orkester för musiken.
Den 24 oktober blev det återigen ett uppskattat besök på Hansers biograf.
Denna gång var temat Historiens vingslag - en resa i tid och rum med nedslag i den svenska historien samt Fabrikörerna - den fantastiska historien om två av våra mest spännande industrimuséer, Oljeön i Ängelsberg och Hylténs Mekaniska i Gnosjö.
Den 16 december var det sedvanlig julbuffé på Alhamra